Nieuws

 

Oorlogspad goed beoordeeld

 

De thriller van 2016, Oorlogspad, krijgt van verschillende kanten lovende woorden. Er wordt gewerkt aan een vertaling.

 

De site crimezone/hebban heeft het over een briljant stukje schrijfwerk! De site gaat verder met: Oorlogspad is een detectivethriller in zijn mooiste vorm. Het is een prachtig verhaal met indrukwekkende zijlijnen. 

 

Het blog Stéfanie leest zegt: Ook erg knap gedaan is dat er aan het eind van het boek een onverwachte, maar zeer geloofwaardige, plotwending op ons wacht. Al met al kan ik alleen maar ontzettend blij zijn met dit boek.

 

Boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen heeft het over een beklemmende thriller. Boekhandel Piere in Eindhoven noemt het een onvervalste pageturner. Raadselachtig spannend. Boekhandel Van Kooten in Veenendaal wijst vooral op de ijzersterke ontknoping . 

 

Op crimezone/hebban staan inmiddels ook lezersbeoordelingen. De laatste thriller, De Zomerdromer, komt ook aan de beurt. En hoe! 

 

augustus 2017

 

Ontmoeten en signeren

 

De komende tijd is er weer gelegenheid elkaar te ontmoeten. Ook kunt u dan uw boek laten signeren.

 

U kunt mij vinden 

– op 11 juni bij boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen. Van 14.00 tot 15.00 uur;

– op 17 juli ook bij boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen. Voor het juiste tijdstip, zie de site van deze boekhandel;

– en voor en tijdens de Vierdaagse op 17, 18 en 22 juli op de Ramblas. Dat is de wandelpromenade tussen het station en het Keizer Karelplein. 

 

Mijn boeken worden ook verkocht bij hoofdsponsor Hi-Tec op de Wedren, maar daar vindt u mij niet. Of slechts zelden.

 

juni 2016

 

Twee boeken en twee presentaties

 

Deze maand en volgende maand komen er twee boeken van mij uit. 

 

De dood of de gladiolen uit 2008 is herschreven en met anekdotes in een mooi, nieuw jas gestoken. Het wordt gepresenteerd op 1 mei bij boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen. Om 15.00 uur.

Het eerste exemplaar is voor Henny Sackers, de vice-marsleider. Al jaren is Henny Sackers een van mijn belangrijkste bronnen. Hoogtijd hem daarvoor te bedanken.

 

Oorlogspad is de nieuwe Vierdaagsethriller en deze wordt gespresenteerd op 28 mei in het Bevrijdingsmuseum van Groesbeek. Deze presentatie begint om 14.30 uur.

Niemand minder dan marsleider Johan Willemstein ontvangt het eerst exemplaar.

 

U bent uitgenodigd.

 

april 2016

 

Thrillers in 2016

 

Dit jaar verschijnen er twee Vierdaagsethrillers van mijn hand. Dat is natuurlijk de jaarlijkse thriller, maar daarnaast verschijnt mijn allereerste opnieuw en wel in een geheel nieuw jasje.

 

De nieuwste Vierdaagsethriller heet Oorlogspad en zal worden gepresenteerd op 28 mei. Dat zal gebeuren in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek, vanaf 14.30 uur.

 

De dood of de gladiolen is mijn allereerste Vierdaagsethriller, uit 2008. Deze is inmiddels herschreven en voorzien van veertien prachtige anekdotes van wandelaars. Dit boek wordt in april gepresenteerd, bij Dekker van de Vegt in Nijmegen. 

De datum hoort u binnenkort.

 

Volg hiervoor ook de site van de uitgever, QV.

 

maart 2016

 

Mijn thrillerreeks op waarde beoordeeld

 

In het magazine Goud van de Vereniging van Goudenkruisdragers verscheen een uitgebreid artikel over mijn thrillers. Henny Sackers maakte een analyse van wat wel en niet kan. Ten slotte vergelijkt hij de reeks met andere Vierdaagethrillers. Kijk hier. 

 

Het artikel staat in het juninummer van Goud, onlangs verschenen.

 

juni 2015

 

 

Mijn boeken zijn te bestellen bij

QV Uitgeverij in Nijmegen.

Doorgaans binnen een dag in huis.

Heruitgave De Goudenkruisdragers

 

Na mijn eerste thriller De dood of de gladiolen is nu ook het boek De Goudenkruisdragers opnieuw uitgegeven.

 

De Goudenkruisdragers is het boek dat problemen met uitgever Diekstra van Logikos inluidden. De bij Logikos verschenen versie van het boek is dan ook niet de allerbeste versie van dit boek. Door de bemoeienis van de uitgever is het verhaal beschadigd, maar kijk, daar is inmiddels wat aan gedaan. Het boek is helemaal herschreven.

Kort voor de eerste uitgave in 2012 heeft Diekstra een poging gedaan het boek achter mijn rug te herschrijven. Die versie is ook bij de drukker terecht gekoment. Met veel gedoe is de uitgave wel voorkomen, maar het was wel het begin van een lange, slepende kwestie. Hierover leest u meer in de berichten over de rechtszaak. Zie hieronder.

 

Maar goed, de juiste versie van het boek is nu op de markt. Koop daarom dit boek alleen als het onderstaande omslag heeft. 

 

 

Mocht u nog een versie van dit boek tegenkomen met een witte omslag en achterin een verwijzing naar eerdere titels, dan is het groot alarm. Dit is de door mij gewraakte versie die nooit of te nimmer verkocht mag worden. Mocht u zo’n boek treffen, laat het me weten.

 

augustus 2017

 

Hoger beroep van Logikos op alle punten afgewezen

 

Het heeft twee jaar geduurd, maar eindelijk heeft het hof zijn oordeel geveld. De rechtbank die in april 2015 uitspraak deed over het conflict tussen Diekstra van Logikos en mij heeft zijn werk op alle punten juist gedaan, stelt het hof. Aan die uitspraak zal niets worden veranderd.

 

De rechtbank onderschreef in het arrest dat door toedoen van Diekstra de relatie zodanig is verstoord dat het rechtmatig is alle contracten te ontbinden.

De eis van Diekstra dat ik mijn boeken niet als Vierdaagsethriller verkoop, sterker nog, dat ik zelfs het woord Vierdaagse niet langer gebruik, kon natuurlijk niet serieus genomen worden.

 

Na deze nederlagen bij de rechter weigert Diekstra mij nu het restant van mijn royalty’s uit te betalen.

 

februari 2017

 

Rechtszaak tegen Logikos gewonnen

 

De rechter heeft een gunstige uitspraak gedaan over het slepende conflict dat ik had met mijn vorige uitgever, Logikos. Dat houdt in dat al mijn boeken nu in veilige handen zijn, dat ik ze kan herschrijven en bij mijn nieuwe uitgever kan onderbrengen.

 

De rechter stelde vast dat uitgeverij Logikos de contractuele afspraken niet nakwam en zelfs schond, en heeft daarom besloten alle contracten per 1 april te ontbinden. In de loop der tijd zullen de titels in een nieuw jasje verschijnen bij uitgeverij Quo Vadis.

De tegeneis van Logikos dat ik mijn boeken geen Vierdaagsethriller meer noem, is door de rechter afgewezen.

 

april 2015

 

 

QV geeft nog een thriller uit

 

Naast de Vierdaagsethrillers geeft QV sinds kort ook de Texelse thriller uit. Deze is geschreven door Peter van Beek.

 

Moordeiland is de eerste thriller die QV van Peter van Beek uitgeeft. Van Beek heeft al eerder een thriller geschreven. Dit boek, Drift, zal begin 2016 door QV opnieuw worden uitgegeven.

 

december 2015