Boeken

Scroll helemaal naar beneden voor La Forêt, de heruitgave van 2021.

 

 

Sinds het eind van de jaren tachtig lukt het me met zekere regelmaat een boek te schrijven. De laatste jaren heb ik thrillers geschreven, maar ook nog wel eens een studieboek. Met de reeks Vierdaagsethriller ben ik gestopt. Ik vind het leuk om weer eens over andere zaken te schrijven. Via uitgeverij QV zijn nog thrillers nog  te koop. Soms heb ik er nog een achter de hand.

 

Toen ik was gestopt met de Vierdaagsereeks had ik eigenlijk al besloten terug te komen met een reeks die zich ook in Nijmegen afspeelt. Het is een trilogie geworden, over criminaliteit in al zijn vormen: de Nijmeegse thrillertrilogie

Van de boeken met Rogier Hoofs kent u vast Emmy Jolie nog wel, de montere politievrouw uit Oorlogspad en Zomerdromer. In deze nieuwe reeks is zij de hoofdpersoon. En zij strijdt niet alleen tegen de criminaliteit, maar vooral tegen zichzelf. 

U kunt HIER deel 1 van de trilogie bestellen: Stad bij Nacht.

 

 

 

Mulish’ Gouden Muur

 

En dan is er nog het boek Mulisch’ Gouden Muur, met de ondertitel: Zo schrijf je je beste verhaal. Gaat het over Mulisch’s paradigma van de gouden muur, of is het een thriller, of is het toch een boek dat over schrijven gaat? Alledrie. Hoewel, mogelijk is het een geheel nieuw genre, aan te duiden als oplichting. Tja… De lezer is gewaarschuwd.

 

U kunt het boek HIER bestellen.

 

ISBN: 978 946 480 1712

 

 

 

De leugen – Voor wie aan taal begint

 

Dit blijkt een boek dat de gemoederen bezighoudt. Er komen veel reacties op, waarvoor dank. Het gaat over de vraag of taal waar of onwaar is. Is dat wat we zeggen of schrijven nu wel of niet de werkelijkheid? Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is een boek om eens naast uw eigen denken te houden.

ISBN: 978 940 217 3703

 

Bestel het HIER.

 

 

 

 

 

Thrillers rondom Nijmegen en de Vierdaagse

 

De thrillers spelen zich af rondom de Vierdaagse van Nijmegen. Zie ook de onderliggende pagina, die gaat wat meer in op de thrillers.

 

 

2018 – Gekraakt!

 

Dit boek is een politiek pamflet. Daarin loop ik niet alleen te hoop tegen de Nederlandse politiek die alleen maar eigen belang heeft, maar ook tegen de bevolking die alles altijd maar slikt.

 

 

2017 – De Zomerdromer

 

Christien is een jonge vrouw. Ze is schuldig aan een dodelijk ongeluk. Ze is volledig gebroken. Er is geen toekomst meer, al haar idealen lijken vervlogen. Theo Bauwius, een oud-leraar geschiedenis, overlijdt op hoge leeftijd. Theo Bauwius had veel idealen, maar er zijn er toch maar weinig gerealiseerd. Wat doen mensen eigenlijk als ze hun idealen niet kunnen realiseren? Wat heeft Christien met Theo Bauwius gedaan en wat heeft Theo Bauwius met haar gedaan?

 

 

2016 – Oorlogspad

 

Als Nijmegen in de oorlog is gebombardeerd door de Amerikanen, willen veel bewoners weten hoe dat kon gebeuren en of de daders geen verantwoording moeten afleggen. Pogingen daartoe mislukken. Wel voelt Amerika zich verantwoordelijk. Vanuit de Amerikaanse stad Albany brengt een delegatie hulpgoederen naar Nijmegen. Onder de delegatieleden is een man die al snel in de ban is van de Vierdaagse. Uiteindelijk wordt hij een populaire deelnemer. Stilaaan ontdekt men dat de man iets van doen heeft met het bombardement en slaat men alsnog toe. Nog nooit nam wraak zo’n afschuwelijke vorm aan.

In 2016, in de aanloop naar de honderdste Vierdaagse, legt stadsdetective Rogier Hoofs de geschiedenis bloot en doet daarbij een opmerkelijke vondst.

 

Rudy Dek heeft hoofdpersonage Hoofs integer neergezet, en brengt een indrukwekkend verhaal met een bijzonder gevoel voor humor. Oorlogspad bevat alle elementen die je in een goede thriller mag verwachten, en de ontknoping gaat je niet teleurstellen. Een briljant stukje schrijfwerk!

Crimezone/Hebban.

 

Onze zegen heeft hij!

Detective en Thrillergids Vrij Nederland

 

Ook erg knap gedaan is dat er aan het eind van het boek een onverwachte, maar zeer geloofwaardige plotwending op ons wacht. Al met al kan ik alleen maar ontzettend blij zijn met dit boek.

Blog Stéfanie leest.

 

 

2015 – Voor mijn beste wandelmaatje

 

Wandelaars ontmoeten elkaar en worden vrienden. Dat gebeurt waarschijnlijk elk jaar. In de thriller van 2015 ontmoet Leopold de wonderschone Chu Lan in een ehbo-tent. Ze worden wandelmaatjes. Hoewel Leo is getrouwd en een kind heeft, geeft hij zijn verliefdheid alle ruimte. Te veel zelfs. Chu Lan beseft dat en trekt Leo mee in een boos plan. Ze heeft namelijk nog een appeltje te schillen met de directeur van Museum Het Valkhof en nu iemand het mooiste kunstwerk van het museum heeft geroofd, komt dat allemaal prachtig uit. Ze ziet wel iets over het hoofd: Rogier Hoofs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 – Bloed door lopen

  In Belvoir Hotel is een deelnemer aan de Vierdaagse verkracht. Het detectivebureau Van Bergen krijgt de opdracht de dader te vinden, zonder dat het mag weten wie het slachtoffer is. Dat ligt namelijk nogal gevoelig. Rogier Hoofs, die wel eens klusjes voor het bedrijf doet, raakt betrokken. Hij vindt de naam van het slachtoffer en is verbijsterd. Eens te meer over de maatregelen die namens haar zijn genomen. 

 

 

 

 

 

2013 – 4 dagen pijn

Rogier onderzoekt de dood van zijn vader in 1986. Zijn vriend Wilhelm Louwers staat een opgesloten moordenaar bij. Is deze wel de dader? Uiteindelijk leidt ieders zoektocht naar hetzelfde punt – en dat is maar goed ook.

 

 

 

 

 

 

2012 – De Goudenkruisdragers

Dit boek gaat over een wetenschapper die een truc bedenkt om zijn wetenschappelijk werk onder de aandacht te brengen. Dat loopt niet alleen voor hem verkeerd af, ook voor anderen, onder wie een belangrijk iemand.

 

Het boek met het donkere omslag is de heruitgave. Deze beveel ik aan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011 – Dood van een marsleider

 De overheid heeft ons meer in haar greep dan we vermoeden.

 

 

 

 

2010 – Het verdriet van de Vierdaagse

Wat bepaalt je identiteit? Wie wil je zijn ten opzichte van jezelf of van anderen. Sommige mensen gaan hier ver in.

 

 

 

2009 – Vrijdagmoorden

De zucht naar geld is van alle tijden. Nog nooit haalden mensen het op deze wijze naar zich toe.

 

 

 

 

 

 

 

 


2008 – De dood of de gladiolen

Dit boek gaat over journalistiek. Hoe kun je scoren? Nou, zo dus.

 

Het boek met het donkere omslag is de heruitgave.

Alleen deze is nog verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De thrillers met het donkere omslag zijn uitgegeven door Uitgeverij QV Nijmegen. U kunt ze daar bestellen. Meestal na één dag in huis.

 

 

 

 

 

Roman

 

 

 

1993 – Het duizendste front

Deze roman gaat over de vraag: wat zou ik gedaan hebben tijdens de oorlog? Was ik een held of een lafaard? Ging ik in het verzet of hielp ik de moffen? Het antwoord lijkt zo eenvoudig, zeker nu we de afloop van de oorlog kennen, maar dat is het niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Studieboeken

 

2003 – Verpleegkundige modellen in de praktijk

Een van de weinige boeken waarmee je elke methodiek van het verplegen kunt eigen maken. Alles uitgelegd met voorbeelden.

 

1989 – Methodiek voor omgangsactiviteiten

Samen met Toon van Lith geschreven. Een beetje dwaze titel voor een hulp bij het opzetten van activiteiten.

 

 

 

 

 

 

Journalistiek document

 

1992 en heruitgave 2021 – La forêt

Omschrijving van het leven op een Doorns landgoed vanaf het eind van de negentiende tot aan het einde van de twintigste eeuw. Jonkvrouwe Violet van Loon is de laatse bewoonster en in een aantal interviews vertelt ze over haar zoete en bittere herinneringen.

 

Links de uitgave van 1992, rechts de heruitgave 

van 2021.

 

Bestel de heruitgave HIER