Vierdaagse-thrillers

 

 

Hoe het begon

 

Het eerste boek in de reeks is De dood of de gladiolen. De titel komt uit de wielerwereld, maar wie de wereld rondom de Vierdaagse kent, beter geschreven als 4daagse, snapt dat de titel hier ook op z’n plaats is.

 

 

 

 

 

Rogier Hoofs

 

Dat is de naam van de hoofdfiguur. Rogier is helemaal verzonnen en verwijst dus naar niemand. In de reeks komt wel iemand voor die gebaseerd is op een mens van vlees en bloed: Wilhelm Louwers, al heet zijn voorbeeld iets anders en gedraagt deze man zich ook op andere wijze. 

Rogier was vroeger een verpleegkundige, maar was de zakelijkheid van het ziekenhuis zat. Hij ging daarom bij de Nijmeegse stadsbus werken, bij Novio, dat tegenwoordig Breng heet.

Dankzij een erfenis hoeft Rogier niet zo veel meer te werken, al valt hij nog graag in als buschauffeur. Door al de vrije tijd die hij nu heeft, is hij min of meer tegen wil en dank terechtgekomen in het vak van de detective.

 

Het verhaal

 

In mijn boeken gebruik ik de Vierdaagse als metafoor voor het leven. Je kunt hem uitlopen, maar je kunt ook uitvallen. Onderweg gebeurt er van alles, net zoals in ons dagelijks leven.

Elk boek heeft dus wel een eigen verhaal, maar wie de reeks volgt, merkt dat er op de achtergrond zich nog een tweede verhaal ontwikkelt. Dit verhaal loopt door in elk volgend deel. Het vertelt meer over wie Rogier is. Terwijl hij allerlei ellende oplost, komt hij meer over zichzelf aan de weet. Dat levert helaas voor hem – maar gelukkig voor ons – weer allerlei nieuwe problemen op. Om het gehele achtergrondverhaal te vertellen heb ik nog wel wat titels nodig. Dus, als het aan mij ligt, zal de reeks nog wel een tijdje voortgaan.

 

 

En dan nog dit

 

Wilt u in het boek voorkomen?

Dat kan. Als we het eens zijn over het aantal exemplaren dat u afneemt, kunt u in het boek voorkomen. De politie van Rotterdam ging u al voor. 

 

 

 

Wilt u meer weten over Rogier Hoofs? U vindt hem op Facebook.

 

 

 

 

Bezoek ook 

 

 

 

 

 

 

Contact

Voor vragen of opmerkingen mag u me altijd mailen. Zie het contactformulier.